Meny

Race 4 kids

Race-4-kids-hemsida-768x337

Jag har alltid velat göra något speciellt det år jag fyller 40. En personlig utmaning bara för mig själv. Inte för någon annan. När jag fyllde 40 under 2016 bestämde jag mig för att försöka genomföra en Ironman under året jag är 40. För människor som inte känner till Ironman så består den av 3,8km simning följt av 180 km cykel och sist men inte minst 42km löpning. Jag vet att det låter galet och speciellt med alla de problem som jag har haft med min kropp genom åren. Men jag har alltid haft något av en beroendeframkallande personlighet och de som känner mig vet att jag gillar utmaningar och träning. Jag har för närvarande en inflammation i knäskålen senan som ett exempel, men jag hatar att ge upp. När folk säger ”det finns inget sätt han kan göra det” så hittar jag ofta ett annat sätt att se det på. Jag är nog positiv och optimistisk i grunden. Lite som när någon från Svenska Tennisförbundet en gång sa till mig bakom min rygg ”ingen chans att han kommer att bli tennisspelare med det hem kokta sättet att spela tennis på”. HAHA !!

 Jag hade aldrig simmat före januari förra året. Precis börjat cykla. Gjort några maratonlopp men generellt sett ganska dålig på att springa. Att sätta allt detta tillsammans i Triathlon kommer att vara en utmaning. Jag ser dock fram emot utmaningen och att lära mig mer samt att lära känna alla människor i den trevliga Triathlon världen!

 Samtidigt som jag försökte hitta en bra personlig utmaning så kände jag också att jag ville försöka samla in pengar till en välgörenhet som ligger mig varmt om hjärtat. En plötslig olycka för en av mina döttrar, när hon äter hemma, fick mig att inse att jag vill engagera sig i forskning av barn allergier. 30% av barnen lever idag med någon form av allergi eller astma som gör deras liv svårare. De måste anpassa sina liv hemma, med vänner och i skolan. Men det behöver inte vara så här. Forskare är på väg att hitta lösningar som kan göra livet lättare för alla personer med någon form av allergi.

Kanske mina döttrar fick allergier från mig. Vi vet inte. Men det kan sannolikt vara så. Jag har personligen också kämpat med allergier hela mitt liv och under hela min tenniskarriär. Ofta hade jag ganska kämpigt på våren och sommaren med pollen och gräs. Att försöka att prestera på väldsnivå i idrott samtidigt som man bekämpade allergier var ibland en tuff match att vinna. Jag var ofta svag och trött. Jag påverkades fysiskt när jag tillbringade tid i samma rum som djur. Jag älskar djur, men jag har aldrig kunnat hålla en katt eller en hund i hela mitt liv.

Ta en stund att läs på om allergier och astma och hur det påverkar våra barn. Dela information. Det skulle göra mig väldigt stolt!

 Barn med allergi skall ha samma möjligheter som andra barn. 

Magnus Norman

Samarbetspartners